Kako napolniti hišo z električnim avtomobilom

Kako napolniti hišo z električnim avtomobilom

Da, običajno bi polnili svoje EV z elektriko iz vaše hiše, toda tukaj nismo vedno konvencionalni. V izrednih razmerah, kot je izpad električne energije, lahko svojo hišo napolnite z EV. To je še posebej koristno za tiste, ki najemajo in nimajo rezervnega generatorja.

Razen, če veste, kaj počnete, zmaja z elektriko in baterijami je lahko nevarna. S tem je dejal, če se znajdete zaljubljen brez moči, to so osnovni koraki.

Kaj boste potrebovali

Obstaja nekaj stvari, ki jih boste morali opraviti: 12-voltno napajanje do omrežnega pretvornika in pravilno ocenjen podaljšek.

Tukaj je primer pretvornika moči 1 kilovat , ki ga lahko vzamete za manj kot 130 USD. Prav tako morate imeti možnost, da ga dobite v lokalni trgovini s strojno opremo, skupaj s podaljškom.

Poskrbite, da ima pretvornik napetost za neposredno povezavo z 12-voltnim akumulatorjem vašega EV, bodisi s post-terminalnimi priključki bodisi s težkimi sponkami.

Pripravite se

Preden karkoli storite, se morate prepričati, da je baterija EV popolnoma napolnjena.

Nastavitev

Prepričajte se, da je električna energija izklopljena, nato poiščite 12-voltno akumulatorsko baterijo vašega avtomobila. Ko najdete baterijo, jo morate priključiti na pretvornik. Če uporabljate posnetke, pritrdite ustrezne sponke na ustrezne dele na bateriji.

Ko ste negativni in negativni in pozitivni na pozitivno, lahko svoj avto vklopite in zagotovite, da je pripravljen za vožnjo. Prepričajte se, da so vse nepotrebne elektronike izklopljene, luči, klima naprave, tako da baterije ne praznijo. Nato priključite podaljšek v pretvornik in vklopite pretvornik.

Poraba energije

Ko končate zgornje korake, morate biti pripravljeni. Koliko časa traja baterija bo odvisno od treh stvari:

  • Velikost baterije vašega EV.
  • Kakšen pretvornik energije uporabljate
  • Kaj aparati si moč.

Povprečni dom v ZDA porabi 29 kWh na dan. Torej bi teoretično Nissan Leaf moral 24 kWh napajati povprečni ameriški dom za približno 20 ur.

Bodi previden

Pri tem morate upoštevati nekaj stvari.

Če vaši EV niso pripravljeni za vožnjo, se akumulatorska baterija ne bo polnila z 12-voltno baterijo in vam bo zmanjkalo.
Poskrbite, da akumulatorja EV ne izpraznite do konca, pustite dovolj, da pridete do najbližje postaje za polnjenje.
Ni treba posebej poudarjati, da, če zapuščate svoj EV, boste morali paziti na to.

Ena najboljših stvari v tem procesu je, da ni omejena le na domačo uporabo. Naslednjič, ko boste šli na postajališče ali kampirali, prinesite opremo in uporabite vse naprave, ki jih potrebujete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja