Odškodnina za prometno nesrečo z elektro vozilom

odskodnina za prometno nesreco z elektro vozilom
V letu 2015 so Američani kupili več kot 114.000 električnih avtomobilov. Električni avtomobili so avtomobili, ki uporabljajo elektromotorje, ki jih pogosto poganja vrsta akumulatorjev. Električni avtomobili nimajo motorjev z notranjim zgorevanjem in zato ne potrebujejo bencina ali olja. Prav tako so tihe in učinkovitejše od tradicionalnih vozil.

Električne avtomobilske nesreče se lahko pojavijo na enak način kot vozila z notranjim izgorevanjem. Vendar pa lahko predstavljajo dodatne pomisleke glede varnosti pri trčenju zaradi električnih komponent. Nekatera vprašanja, ki utegnejo biti zaskrbljujoča v prometni nesreči, vključujejo:

  • Požari ,
  • Izpostavljenost kemikalijam , in. \ T
  • Električni udar .
  • Prav tako lahko obstaja tveganje, da elektronske ali računalniške napake povzročijo poškodbe ali poškodbe. Največji pomisleki pa so požari, izpostavljenost kemikalijam in električni šok.

Električna vozila vsebujejo akumulatorsko baterijo (ali baterije). Pri nesreči lahko te baterije povzročijo električno polnjenje okvirja vozila, kar ogroža voznika ali potnike. To je resna skrb, še posebej, če je kdo ujet v vozilu. Reševalno osebje je lahko tudi izpostavljeno nevarnosti električnega udara.

Tudi trčenje lahko povzroči škodo na zapletenem akumulatorskem sistemu električnega avtomobila. Ta poškodba lahko povzroči spontane požare – tudi če se je trk zdel manjši. Če je baterija poškodovana, lahko pride do uhajanja korozivnih in škodljivih kemikalij. Izpostavljenost tem kemikalijam lahko povzroči opekline in druge hude poškodbe.

Kdo lahko odgovarja za nesrečo ali poškodbo avtomobila?
V mnogih pogledih se odgovornost za nesreče z električnimi vozili določa na enak način kot redna prometna nesreča. Na primer, če je en voznik vozil iz malomarnosti, je lahko odgovoren za poškodbe in materialno škodo, ki jo je utrpela druga stranka.

Vendar se odgovornost lahko pripiše dodatnim strankam. Na primer, poškodba električnega avtomobila se lahko pojavi zaradi okvare izdelka (zlasti napake pri načrtovanju ). To se je zgodilo pri nekaterih požarih z električnimi vozili, kjer je motor spontano goril zaradi akumulatorja ali drugih napak. V teh primerih lahko proizvajalec avtomobilov odgovarja za poškodbe, ki so posledica napake.

Druge pomanjkljivosti, ki so lahko povezane z električnimi avtomobili, vključujejo:

Proizvodne napake : Te vrste napak vključujejo napake, ki se zgodijo med montažo ali delom procesa. Na primer, če proizvajalec med montažno linijo ne vključi pomembnega dela varnostnega pasu, lahko v primeru nesreče pride do hudih poškodb.
Opozorilne napake : Te vrste napak vključujejo informativne izjave in oznake, ki kupca obveščajo o tveganjih, ki so povezana s proizvodom. Če električno vozilo ne vključi ustreznih varnostnih opozoril in informacij o varnostnih tveganjih, lahko to povzroči pravno odgovornost proizvajalca. Primer tega je, da priročnik za izdelek ne vključuje pomembnih informacij o varnostnih in varnostnih navodilih za vožnjo.
Zakonodaja o nesrečah z motornimi vozili in zakoni o odgovornosti za izdelke se razlikujejo od države do države, zato poskrbite, da boste razumeli zakone in postopke vloge vaše skupnosti.

Poiščite pravega odvetnika za osebne poškodbe

Najemite pravega odvetnika v bližini svoje lokacije

POIŠČI MOJEGA ODVETNIKA ZDAJ!
Ali obstajajo kakšna pravna sredstva, ki so na voljo za nesreče z električnim avtomobilom?
Če ste bili poškodovani v nesreči z električnim avtomobilom, ste lahko upravičeni do odškodnine in odškodnine. Glede na državno zakonodajo in dejstva v vašem primeru imate lahko več zahtevkov – vključno z avtomobilskim zavarovanjem , malomarnostjo tretjih oseb in zahtevkom za odgovornost za izdelke .

Glede na vaš primer imate pravico do:

Ekonomska škoda (ki vam povrne stroške iz žepa, kot so izguba plače, zdravniški računi in materialna škoda),
Neekonomske škode (ki vam plačujejo za bolečino in trpljenje) in
Kazenska odškodnina .
Izračun odškodnine je odvisna od številnih dejavnikov , vključno resnosti vaše poškodbe, prisotnost že obstoječih poškodb, in morebitne omejitve na podlagi odškodninskih zakonih državnih. Odškodninske odškodnine lahko oškodovancu običajno zagotovijo nadomestilo za stroške, vključno z:

Računi za bolnišnice;
Stroški zdravljenja in rehabilitacijske terapije;
Izguba dohodka;
Izguba prihodnje sposobnosti zaslužka;
Bolečina in trpljenje; in / ali
Poškodba lastnine.
V primerih, ko gre za napake proizvajalca, lahko ukrepi vključujejo tudi odpoklic izdelka. Odgovornost za izdelek lahko povzroči tudi skupinske tožbe, če je napaka prizadeta s številnimi potrošniki.

V nekaterih primerih so lahko nesreče z električnimi vozili smrtne. V takšnih primerih se lahko zahtevajo sodni postopki za obravnavanje vseh nezakonitih pravnih vprašanj v zvezi s smrtjo. Pri teh vrstah tožbe lahko odškodnina krije stroške, kot so pogrebni stroški, izguba konzorcija in druge izgube.

Ali potrebujem odvetnika za pomoč pri odškodninski tožbi zaradi nesreče z avtomobilom?
Električne avtomobilske nesreče lahko predstavljajo dodatne nevarnosti in možnost poškodb, ki jih v avtomobilih z notranjim zgorevanjem ni mogoče najti. To lahko povzroči hude poškodbe, v nekaterih primerih pa tudi nezakonite smrti. Morda boste morali najeti odvetnika za telesne poškodbe, če potrebujete pravno zastopanje ali svetovanje.

Odvetnik vas lahko vodi skozi proces zahtevkov, vloži tožbo in pomaga varovati vaše pravice. Zakoni o poškodbah se lahko od države do države razlikujejo, prav tako lahko obstajajo strogi roki za vložitev in obvestilo. Odvetnik lahko zagotovi, da izpolnjujete te roke in druge zakonske zahteve.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja